Mese HabbalBúzát, békességet - Szent András Napkincs

Búzát, békességet – Szent András Napkincs

Img 4533

Az új arculat és a főzdeprofil terén végrehajtott változtatások nagyon jót tettek a Szent András (korábban Békésszentandrási) Sörfőzdének. A már-már unalomba fulladt múlt után most nagy a pezsgés, az alkalomszerű vendégfőzések, az új imidzs és a marketingfejlesztés teljesen megfiatalította a főzdét. A new wave talán első hírnökeként bemutatott Monarchista, majd a Kővári-Marosvári duó Vári Nővérek nevű söre után most Kelemen Ottó vendégeskedett Békésszentandráson.

A Napkincs egy keményvonalasnak mondható, hagyományos bajor búzasör. Ráadásul a mostanában egyre szebben teljesítő hazai búzapiacon is képes igen kiemelkedően teljesíteni. Aromájában szépen felsorakoznak a banános-szegfűszeges jegyek, vegyítve egy kis szénás, szalmás beütéssel, leheletnyi sárgadinnyés kicsapongásokkal. A folyékony weihenstephani élesztő szinte vibrál, teljesen más élményt ad, mint a porélesztős búzák. A kortyérzet, bár az alkoholfok alacsonyabb, nem tűnik testetlennek, a banános világ és a búzás jellegek jól támasztják hátulról az enyhén fűszeres, kiegyensúlyozottan malátás vonalat. Kenyérélesztős jelleg egyáltalán nem jellemző, talán mintha középtájt felbukkanna egy kevés fémesség, de igen hamar tovaszáll, nem telepszik rá az italra. Könnyed, kerek, tisztán csengő élmény, kóstolásra abszolút érdemes.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!