Mese Habbal Búzát, békességet - Szent András Napkincs

Búzát, békességet – Szent András Napkincs

Img 4533

Az új arculat és a főzdeprofil terén végrehajtott változtatások nagyon jót tettek a Szent András (korábban Békésszentandrási) Sörfőzdének. A már-már unalomba fulladt múlt után most nagy a pezsgés, az alkalomszerű vendégfőzések, az új imidzs és a marketingfejlesztés teljesen megfiatalította a főzdét. A new wave talán első hírnökeként bemutatott Monarchista, majd a Kővári-Marosvári duó Vári Nővérek nevű söre után most Kelemen Ottó vendégeskedett Békésszentandráson.

A Napkincs egy keményvonalasnak mondható, hagyományos bajor búzasör. Ráadásul a mostanában egyre szebben teljesítő hazai búzapiacon is képes igen kiemelkedően teljesíteni. Aromájában szépen felsorakoznak a banános-szegfűszeges jegyek, vegyítve egy kis szénás, szalmás beütéssel, leheletnyi sárgadinnyés kicsapongásokkal. A folyékony weihenstephani élesztő szinte vibrál, teljesen más élményt ad, mint a porélesztős búzák. A kortyérzet, bár az alkoholfok alacsonyabb, nem tűnik testetlennek, a banános világ és a búzás jellegek jól támasztják hátulról az enyhén fűszeres, kiegyensúlyozottan malátás vonalat. Kenyérélesztős jelleg egyáltalán nem jellemző, talán mintha középtájt felbukkanna egy kevés fémesség, de igen hamar tovaszáll, nem telepszik rá az italra. Könnyed, kerek, tisztán csengő élmény, kóstolásra abszolút érdemes.

 

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Karanténfőzés

Az MGE lehetőségeihez mérten segíteni szeretne azoknak, akikre a legtöbb teher nehezedik a „vírushelyzetben”. Főzünk orvosok, ápolók, kórházi dolgozók, mentősök részére. Szakácsok munkaerővel, hentesek, pékek, cukrászok, beszállítók alapanyaggal, étteremtulajdonosok helyszínnel állnak rendelkezésre. Ez a Karanténfőzés. (Itt találja a kezdeményezés támogatóit.)

Legfrissebb cikkek a rovatban

Itt is követhet minket

6,082lájkolóTetszik
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Művelt alkoholista

Mese habbal

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Primőrmámor

A három Michelin-csillagos Alain Passard már alig készít húsételt éttermében: unja a húsokat, a jó zöldség érdekes elkészítését tekinti hivatásának. Saját biofarmot is alapított,...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Konyhauniverzum

A főzés tudománya