Burgonyatorony

0
Burgonya torony

Előkészítés

A lemosott sárga héjú krumplit sóval alufóliába csomagoljuk, egy órára 160C°-os sütőbe tesszük.

A hámozott csicsókát vékony korongokra vágjuk, vákuumcsomagoljuk, egy órára 100C°-os gőzbe tesszük.

Burgonyapalást

Sütőpapírból 2 db 6×10 cm-es kockát vágunk, bevajazzuk és megsózzuk.

Nyers krumplit japán mandolinnal széles szalagra vágunk, majd a széles szalagot keskeny csíkokra vágjuk. A csíkokat enyhe átfedéssel a sós-vajas négyzetre fektetjük átlósan, leszélezzük, majd a tetejére borítjuk a másik sós-vajas papírnégyzetet. Az egészet vákuumozzuk, 10 percre 100C°-os gőzbe tesszük.

Kicsomagoljuk, lehántjuk a felső sütőpapírt. A csíkos krumpliszőnyeget konyhasárkánnyal egyenletesen kissé megpörköljük.

Megfordítjuk a négyzetet, lehántjuk róla a másik sütőpapírt is, majd olyan széles csíkot vágunk belőle, amilyen magasnak a hengert szánjuk. A krumpliszőnyeg nagyobbik részéből 2 korongot szúrunk ki. Az egyiket félretesszük (ez lesz a fedél), a másikra ráhelyezzük a szaggatót. A szaggatót kibéleljük a palásttal (amely pontosan olyan magas, mint a szaggató).

Töltelék

  • burgonya
  • csicsóka
  • barnított vaj
  • tárkony, koriander, petrezselyem
  • 2 ek pirított hagyma
  • 1 ek mustár
  • sonka

Kicsomagoljuk a csicsókát, botmixerrel pürítjük, szitán átpasszírozzuk, barnított vajat keverünk bele.

Kicsomagoljuk az alufóliában készült krumplit, meghámozzuk, kanállal lábosban megtörjük. Hozzáadunk 2 ek sült hagymát és mustárt, apróra vágott uborkát, finomra vágott tárkonyt, petrezselymet, koriandert. Finomra vágott sonkát pirítunk, itatóspapírra szedjük.

Összeállítás

A hengerbe töltünk kanálnyi ízesített törtkrumplit, rákanalazunk kevés pirult sonkát, erre pépesített csicsókát. Lefedjük a burgonyaszőnyegből kiszúrt, korábban félretett koronggal.

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel