Mese Habbal3 in 1 spangli - Xmoke RIPA

3 in 1 spangli – Xmoke RIPA

Img 3615

A tavaly téli nagy füstőrület mostanára finoman szólva is lecsengett. A frontot szinte csak a Pyromania tartja, ami „veterán” gerillaként még mindig szépen szól, de már jó ideje nem ártana mellé valami konkurencia is. Mert azért a füstös sörök diverzitása jóval túlmutat egy vékonyka szezonon.

Többek között ezért is jó hír, hogy a legutóbbi Főzdefeszten már bemutatkozott Xmoke most végre palackban is megjelent. A PandulaBeer és a Zodiak kollaborációja ugyan nem a vaskalaposabb germán irányvonal követője, hanem kőkemény újvilági versenyző, mégis jóval több egy közelről leadott komlófejlövésnél. Ez a sör ugyanis egy füstös rozs IPA (Smoked RIPA), amibe itthon elég ritkán szalad bele az ember.

Mély, komplex kezdés. Decens füstösség keveredik a fenyőgyantás, citromhéjas illatjegyekkel, a háttérben pedig megbújik egy kis élesztő, kevés bodza és kamilla. A korty összetartó, de mégis változatos. A füstösség jó párost alkot a gyantával, a komlózás pedig ugyan határozottabb, de mégsem nehezedik rá az italra. Talán a rozsos jelleggel kapcsolatban marad egy pici hiányérzetem. Az inkább lett sunnyogós, mint délceg, de azt azért nem lehet mondani, hogy ne lenne ott a színfalak mögött. Az emlék száraz, komlódomináns, dohányfüstös és vadkenderes, méltó lezárása ennek a hibridszörnyetegnek. Az Xmoke szép darab, lazán és közérthetően jelennek meg a különböző jellegek, mindenképpen érdemes a kóstolásra.

 

Konyhariport rovatunkból

Hozzászólások

  1. És hol főzték ezeket a söröket? Hiányolom, hogy több gerillafőzet sörnél erről nem esik szó. Pyromania mellett azért ott van még a Bazooka-is, Imádom a füstölt malátával készült söröket, ezt is ki fogom próbálni.

  2. @Lopokroc: A Xmoke a Legendában lett főzve. A Pyromania (és az összes Róth-féles sör) a rozsnyói Kalteneckerben. Köszönöm az eészrevéltelt egyébként, igyekszem majd mindig odaírni a cikkekben, hogy hol készült.

    +1: Ha füstös sör, akkor a német vonalat ne hagyd ki. Aecht Schlenkerla nagyon sok helyen kapható, Weizen, Marzen, stb.. zseniális sörök.

  3. Igen, azok alapok, nekem az eiche doppelbock tetszett nagyon nagyon, annyira kerek az a sör, úgy, hogy nem a füstös jegyek dominálnak, igazából, egy nagyon jó kiegészítője annak a komplex íz és illatvilágnak:) De a Märzen nekem az alap.

  4. Pszichedelikus élmény, szájzsibbasztó száraz keserű! Idejét sem tudom mikor kaptam fel a fejem ilyen jó élményre a gerilla vonalon! Parádés !

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

A bab hatalma

  Mise en place Az íz és az állag sok módon fokozható – például a zöldség megfelelő előkészítésével (mise en place). Alapfeltétel, hogy jó zöldséget szerzünk...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen.

Katt ide a részletekért!