Mese Habbal Sörkóstoló kurzus szombaton

Sörkóstoló kurzus szombaton

Szombaton a Malackrumpli Bisztróban fogunk Németh Antival közösen sörkóstoló kurzust tartani. Délután négytől csapon lesznek a Hedon sörei, a képzés pedig este hatkor kezdődik. Mindenki érdeklődőt szeretettel várunk!

Mese habbal
forrás: http://malackrumpli.blog.hu/

A Malackrumpli blog beharangozója:

A sörforradalom korát éljük ma Magyarországon. A kisüzemi sörfőzés eddig sosem látott virágzásnak indult és a nagyipari lágersörök árnyékából olyan stílusok tűntek elő, amik azelőtt teljesen ismeretlenek voltak hazánkban. A házisörfőzés legalizálása hatalmas lendületet adott a mozgalomnak és egyre többen próbálnak szerencsét a kisüzemi gerillafőzéssel.

A sör nem egy-, hanem ezerféle. A borokhoz hasonlóan ennek is el kell sajátítani a kóstolását és a jellemző ízkarakterek elkülönítését. A Malackrumpli Bisztró megnyitóján este 6 órai kezdettel Németh Antal gerillasörfőző, a Hedon Brewery vezetője és Drajkó Zsombor sörszakértő, a Mese Habbal blog szerkesztője fog sörkóstoló kurzust tartani, aminek keretében bemutatják a kóstolás lépéseit, a legjellemzőbb aroma- és ízjegyeket, valamint négy különleges, egyedi főzet közös kóstolására is lehetőség nyílik majd. A kurzus részvételi díja 1000 Ft/fő.

Emellett szombaton 16 órától csapon lesz a Hedon két söre is. A Vertigo egy újragondolt lágersör, aminek virágos, citrusos karaktere teljesen más élményt ad, mint a megszokott ivósörök. A Credo pedig egy egyféle malátával és komlóval készült sör, ami úgy IPA, hogy igazából mégsem az. Gyertek és kóstoljátok!

Img 1452

 

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások

Hozzászólás Facebook-, Google- vagy Twitter-bejelentkezéssel

Karanténfőzés

Az MGE lehetőségeihez mérten segíteni szeretne azoknak, akikre a legtöbb teher nehezedik a „vírushelyzetben”. Főzünk orvosok, ápolók, kórházi dolgozók, mentősök részére. Szakácsok munkaerővel, hentesek, pékek, cukrászok, beszállítók alapanyaggal, étteremtulajdonosok helyszínnel állnak rendelkezésre. Ez a Karanténfőzés. (Itt találja a kezdeményezés támogatóit.)

Legfrissebb cikkek a rovatban

Búcsúlencse

Tíz hét, amely megmozgatta a fantáziánkat – és a konyhánkat.

Itt is követhet minket

6,086lájkolóTetszik
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Művelt alkoholista

Mese habbal

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Érettségi vizsga a zöldségpiacon

Okra, csoj-szum, újhagyma, paprika, padlizsán, paradicsom, fodros kel – kapható a Fény utcai piacon Alain Passard A csúcsgasztronómiában Alain Passard nevéhez kötődik a zöldségek emancipálása. Ő...

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Konyhauniverzum

A főzés tudománya