Bűvös SzakácsKözhasznúsági jelentés 2011

Tartalom:

1. A szervezet alapadatai
  2. Közhasznú tevékenység rövid tartalmi beszámolója
  3. A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója

4. A szervezet alapadatai
    Szervezet neve: Magyar Gasztronómiai Egyesület
    Képviselő: Bittera Dóra
    Székhely: 1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 1.
    Levelezési cím: u.a.
    Adószám: 18116375-2-41
    Közhasznúsági fokozat: közhasznú
    Nyilvántartásba vételi végzés száma: 20969/2004
    Közhasznúsági végzés száma: 12.Pk. 60.988/2004/7. Fővárosi Bíróság

2.
A 2011. ÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉG RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓJA

1. év elején zárult le a Czifray versenykurzus kétéves ciklusa, a győztes: Horváth Szilveszter/La Maréda/Győr. Az utolsó forduló feladványai voltak: téli kert, újházi, máglyarakás. Május 8-án tartottuk a Czifray-gálát a Gerbeaud Házban.

A 2010 végén meghosszabbított szponzorszerződés nyomán az OTP Klubbal való együttműködés keretében meghirdetett események az év folyamán ezek voltak:

• Gerbeaud cukrásztanfolyam
  • Így esznek a Heimannok
  • Somogyi vadnapok a Kistücsökben
  • Pécs-vilányi bornapok az Enoteca/Corso és Malatinszky Csaba rendezésében, A. Ebnerrel
  • agárdi cigánymeggyfesztivál
  • halászléfőzés halásztanyán

Egyidejűleg számos étteremmel bővült az MGE-OTP Klub országos étteremhálózat.

A szponzorösszegek túlnyomó része a Hagyomány és Evolúció, illetve a Czifray-versenykurzus költségeire, illetve a jól szereplő szakácsok díjazására és ösztöndíjazására fordítható. Az MGE ennek fejében számos kötelezettséget vállalt: az OTP Klub étteremhálózatot folyamatosan bővíti, gasztroeseményeket közvetít az OTP Klub felé kedvezményesen, exkluzív OTP Klub-MGE bort kínál ajándékba a hálózait éttermekbe OTP Klub kártáyval érkező vendégeknek, látványos és médiahatékony gálaesememényeket szervez, melyekre az OTP-nek VIP belépőket biztosít, ls az OTP-t kiemelet főtámogatóként jelöli meg.

Terméktesztek: Az év folyamán az egyesület tejföltesztet és burgonytesztet tartott, részletek a Bűvös Szakácson.

1. áprilisában hirdettük meg a IV. Hagyomány és Evolúció csúcsgasztronómiai szakácsversenyt. A 2011 októberi első fordulóra Tettrabbit nyulat, a második (2012 elejére kitűzött) fordulóra hortobágyi pontyot és MasterGood csirkét kaptak feladatul a versenyzők.

2. május hóban az egyesület számos tagja részt vett a Gerendai Károly szervezte Budai Gourmet fesztiválon a Millenárison: Alabárdos, Olimpia, Mák Bisztró, Csalogány26, Arany Kaviár, Aranyszarvas, Bock Bisztró, Costes, Laci! Konyha! Kistücsök, Pest-Buda, Pierrot, XXIL Catering/Anyukám mondta/U26, Auguszt Olga és Auguszt József cukrászata.

3. májusában a MGE vállalta, hogy minden korábbi tumultus ellenére ismét vállalja a Bocuse d’Or szervezésében való részvételt, azzal a feltett szándékkal, hogy mihamarabb kijuthasson magyar versenyző a lyoni döntőbe. A 2011 októberében tartott hazai selejtezőből Széll Tamás/Onyx jutott tovább a 2012. márciusi brüsszeli európai selejtezőre (a döntő 2013-ban lesz Lyonban). A 2015-ös lyoni világversenyre ismét a Hagyomány és Evolúciót hirdetjük meg országos Bocuse d’Or selejtezőként.

A salzburgi Ikarus Étteremben változatlanul egész évben havi rendszerességgel készültek az innovatív élvonalbeli szakácsokról szóló riportok. A recepteket és a technológiákat a Bűvös Szakács dokumentálja, ezenkívül az Ikarust üzemeltető Red Bull idegen nyelvű recept-háttéranyagot ad hozzá, amely teljes terjedelemben rendelkezésre áll.

Az MGE 2011-ben Hagyomány és Evolúció címen több dolgozatot adott be gasztronómiai innováció és kutatás témakörében a Nemzetgazdasági Minisztériumnak – részben azzal a céllal, hogy a jelenlegi magyar gasztronómia állapotát, részben hogy egy leendő gasztronómiai intézet alapelveit vázolja, illetve mindezek javításában/létrehozásában a minisztérium segítségére legyen.

Az MGE 2011-ben is aktívan szorgalmazta, hogy Magyarországon vezessenek be az élelmiszerekre hiteles minőséggarancia rendszert a francia label rouge mintájára. Az e tárgyban készülő dolgozatokat 2012 első negyedévében nyújta be az MGE a Vidékfejlesztési Minisztériumnak.

Az MGE számos tagja küldöttként rendszeresen részt vett a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Vendéglátás és Étkeztetés felügyeleti Osztály munkájában.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület közgyűlése 2012. május 14-én elfogadta a 2011. évi tevékenységről készült közhasznúsági jelentést.

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2011-ről ITT »»»

Bittera Dóra
…………………………………..
p.h.
az egyéb szervezet vezetője

Konyhariport rovatunkból

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Az oldal fenntartása és fejlesztése költséges, a hozzáférés mégis ingyenes. Kérjük, támogasd munkánkat, hogy a Bűvös Szakács továbbra is így működhessen és fejlődhessen. (Részletek itt, a támogatáshoz katt az alábbi gombra.)

Karizmatikus étel

Itt is követhet minket

7,142lájkolóTetszik
983követőKövetés
2,250feliratkozóFeliratkozás

Támogasson minket adója egy százalékával! A Magyar Gasztronómiai Egyesület adószáma: 18116375-2-41

Médiapartnereink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!

Ezt is ajánljuk még

Kiemelt cikkek

Könyvek (Webshop)

Támogasd a Bűvös Szakácsot!

Katt ide a részletekért!